Den største snøstormen på flere år traff New York med stor kraft natt til 1. februar. Stormen som i skrivende stund fortsatt herjer er en “Nor’easter”, det er en storm som beveger seg langs østkysten med vinder fra nordøst. Det forventes fra én til to fot med snø. Det kan altså komme en god halvmeter med snø i New York City de to første dagene av februar i det allerede arme 2021.

Jeg trosset advarsler fra metereologer og New Yorks borgermester Bill de Blasio og tok turen ut i snøværet for å ta litt bilder. Første stopp var 9th Street/4th Avenue Station i Brooklyn. Dette er en høytliggende utendørs stasjon som forbinder F, G og R-togene med hverandre. Heldigvis var jeg der tidlig, for MTA stengte alle utendørs stasjoner fra kl 2pm, dvs kl 14.00. Dette ble gjort på kort varsel og skapte nok problemer for mange som fikk det vanskelig med å komme seg hjem mandag ettermiddag og kveld.

Neste stopp ble 14th Street og Union Square på Manhattan. Her er det vanligvis folksomt, selv nå under Corona-pandemien. Men ikke i dag. Idag var det ingen som spilte sjakk på de små bordene, ingen enslige demonstranter med sine alternative politiske budskap, ingen selgere av smykker eller brukt vinyl, og, ironisk nok, ingen som solgte vinterklær. Det var ingen skjerf, luer, eller votter å få kjøpt. Farmers’ Market som vanligvis er her på mandager var stengt idag, det var ikke mulig å kjøpe hverken frukt eller grønnsaker. Heller ikke varm eplesider som jo smaker ekstra godt på en dag som denne. Men, idag var det bare snø på Union Square. Og noen som lekte i den, og andre som arbeidet med å fjerne den…

Fra Union Square tok jeg R-toget ned til Lower Manhattan og Manhattans Financial District. De fleste som var utendørs var bare ute for å måke snø. Tro det eller ei det var også noen turister. Charging Bull får aldri stå alene.

Siste stoppested ble Court Street i Brooklyn. Været var blitt dårligere og føltes nok enda mer ufyselig her på den åpne plassen ved tinghusene, sterkere vind sendte de små snøkornene sidelengs, det ble vanskelig å holde øynene åpne. Et TV-team hadde søkt tilflukt i kjøretøyet sitt og lot det sikkert kostbare filmutstyret stå ute i den sterke vinden. Det måtte jeg ta jo bilde av. Det ble også det siste bildet jeg tok. Våt på beina og kald på fingrene vendte jeg min frosne nese hjemmover.

Similar Posts