Lørdag 20. februar var det asiatene som tok til Manhattans gater for å protestere.

Protestene kom etter en rekke hendelser med vold i det siste, som har vært rettet mot asiater. Særlig er det kinesere som er blitt angrepet, til og med på åpen gate. Flere slike angrep har blitt fanget opp av overvåkningskamera og er blitt vist i nyhetssendinger og har på den måten gjort folk oppmerksomme på problemet.

I tillegg kan man tenke seg alle verbale angrep som stadig forekommer.

Mange ser nemlig på kineserne som skyldige i Covid-19 pandemien som har herjet USA og New York i et år nå. Mange er det som har tatt ut sin frustrasjon mot kinesere og mot folk fra andre asiatiske land. Det har etterhvert utviklet seg en anti-kinesisk holdning hos mange, godt hjulpet av forhenværede president Donald Trump og Fox News som konsekvent har kalt Covid-19 for Kina-viruset (The China Virus).

Protestens paroler var tydelige: End the violence against Asians! Protect Asian Lives! We are Not your Scapegoats!

Mange har brukt asiatere som syndebukker for pandemien fordi viruset opprinnelig kom fra Kina.
Men det er helt feil å bruke etniske grupper som syndebukker, eller å benytte syndebukker i det hele tatt.

Det burde vi ha lært av historien nå.

Similar Posts